Begint de bevalling? 06 - 819 60 349 ik ben 24 uur per dag bereikbaar

Over Kraamzorg Linda

linda schuurman assen

Over Linda

Ik ben Linda Schuurman, getrouwd met Engbert Schuurman. Samen hebben wij twee kinderen: een dochter (Kirsten) en een zoon (Boas). We wonen in Assen.

Op 21 april 1988 ben ik geboren in Rijswijk. In 2005 ben ik begonnen met de algemene verpleegopleiding om breed in de zorg te kunnen werken. Op dat moment was ik nog te jong om direct de kraamzorg in te gaan. Nadat ik de opleiding in 2009 op niveau 3 heb afgerond ben ik de opleiding tot kraamverzorgster gaan doen. Ik ben gaan werken in de kraamzorg en bleef daarnaast naar school gaan. Sinds 2010 ben ik gecertificeerd kraamverzorgster. Daarnaast volg ik elke twee jaar een EHBO-cursus voor kraamzorg.

Tot en met maart 2015 ben ik werkzaam geweest binnen verschillende kraambureaus. Nadat ik in juli 2014 bevallen ben van ons tweede kindje, kwam het idee om verder te gaan als zelfstandige in de kraamzorg. Per januari 2015 ben ik gestart met Kraamzorg Linda.

Werkwijze Kraamzorg Linda

  • Biedt een vrijblijvend kennismakingsgesprek, telefonisch of bij jullie thuis.
  • Biedt een intakegesprek in de zesde maand van de zwangerschap.
  • Is 24 uur per dag bereikbaar. Bij verhindering van mijn kant zorg ik voor vervanging.
  • Is aanwezig bij thuisbevalling of ziekenhuisbevalling (afhankelijk van toestemming van verloskundige/gynaecoloog).
  • Biedt kraamzorg op maat; specifiek afgestemd op de wensen en behoeften van jullie gezin.
  • Betekent één gezicht in de kraamtijd, met uitzondering van onvoorziene omstandigheden (zie Zorggarantie).
  • Biedt 49 uur kraamzorg, verdeeld over acht dagen (uitzonderingen daargelaten). Dit is het aantal uren waar jullie officieel recht op hebben.
  • Werkt volgens WHO en UNICEF richtlijnen voor borstvoeding.
  • Is in het bezit van een eigen weegschaal voor in de kraamtijd.

 

Werkgebied

Mijn werkgebied beslaat de drie noordelijke provincies: Friesland, Groningen en Drenthe.
In overleg is er veel mogelijk, dus wonen jullie in een andere provincie, neem dan gerust contact met me op.

Zorggarantie

Als zzp’er in de kraamzorg werk ik samen met bemiddelingsbureaus. Dit zijn kraamzorgorganisaties die HKZ gecertificeerd zijn. Ik werk samen met Kraamzorg 1 op 1 en kraam zeker.

Daarnaast is het verstandig om als zzp’er in de kraamzorg samen te werken met andere zzp’ers. Er kan namelijk altijd iets gebeuren waardoor ik niet kan werken. Vandaar dat ik samenwerk met een aantal zzp collega’s.

Vergoeding

Kraamzorg wordt vergoed vanuit het basispakket van de ziektekostenverzekering. Daarnaast betalen jullie een wettelijk vastgestelde eigen bijdrage van € 4,60 per uur.

Als jullie aanvullend of extra aanvullend verzekerd zijn, is de kans groot dat jullie deze eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen. Bekijk hiervoor de polisvoorwaarden van jullie zorgverzekeraar.

Referenties

Majelle de Jong

Linda is prettig gezelschap in de kraamweek. Ze was bij ons derde kindje dus qua verzorging hoefde ik niet meer veel te leren. Maar ze was erg lief met de baby en leuk met onze oudere jongens. Ze wilden graag met haar spelen.

Rianne van Rijn

Linda bewaakt heel goed de gezondheid van moeder en kind. Ze was erg behulpzaam bij de borstvoeding en een vraagbaak voor ons als kersverse ouders.

Klik hier voor meer referenties.